Nedstängning och vinterförvaring

En typisk badsäsong går från mitten av april till slutet på september. Stänger du din pool ordentligt över vintern, blir det mycket enklare att starta upp igen nästa säsong.

  • Genomför en test av pH nivå
  • Vattenvård ved nedstängning
  • Rengöring
  • Förebygg frostskador
  • Använd en cover

Genomför en pH värde test
Gör en pH test och justera ev. värdet till 7,0 och 7,2, så undgår du uppbyggning av kalkbeläggningar och rostskador över vintern.

Vattenvård ved nedstängning
Genomför en extra kraftig chockbehandling med Chok Klor 70% Calcium Hypoklorit (Artikel 1793) eller Snabbklor (Artikel 1701). Låt klorinnehållet falla till 1- 3 mg./l. Tillsätt nu ett kraftigt algmedel för övervintring, ex. WinterCare från Activ Pool, som är ett koncentrerat övervintringsmedel beräknat på att förebygga beläggningar vintern över.

Rengöring av poolen
Ta bort allt extra tillbehör till poolen såsom stege, slangar, solvärmare mm. Töm tillbehöret för vatten, rengör och lägg det på ett frostfritt ställe över vintern.

Rensa filtret ordentligt. Använd bottennät och ytvattenhovar för att ta bort allt synligt smuts från poolen. Se till att rengöra ordentligt botten och sidor med borste och bottensugare. Rengöring bör ske samma dag som poolen stängs ned, för att undgå ny smuts och nerfall i poolen.

Förebygg frostskador
Vill du undgå att frosten gör skada på din pool och vattenbehandlingsanläggningen, ska du göra följande:

  1. Töm poolen för vatten till under skimmernivå - ca. en tredjedel av vattnet.
  2.  Töm din vattenbehandlingsanläggning för vatten; Pumpen, filtret, elektriska värmare och ev. integrerad klordispens.
  3. Frostfri förvaring. Anläggning skall förvaras på ett frostfritt ställe vintern över. Det är en bra idé, att använda en luftkompressor, för att ”blåsa” bort så mycket vatten som möjligt ur filtret.
  4. Montera vinterproppar (Artikel 1610, 1615) i poolens skimmer, i returloppet och munstycket.

Använd en cover
Använd en vinter cover för att stänga poolen helt av under vintern. Det er viktigt att använda en cover, som passar till din pool, så den är helt tätt och övertäckt och inte har små öppningar och sprickor, där smuts kan tränga in. Swim & Fun all-season cover med wire (link til sortiment) är ett säkert val.

En cover skall hållas fri från stora snömängder under vintern. Placera ev. en stor badboll under covern, så regnvatten och smältvatten rinner av. För at undgå att ett istryk på ytan gör skada på poolliner och topprofiler, kan det rekommenderas att man monterar isbrytare vinter flydere (Artikel 1613) i poolen, innan den täcks över.

Är du vinterbadare?
Badar du om vintern i din utomhuspool, ska du vara uppmärksam på att det krävs en mycket hög vattencirkulation, om inte frosten ska skada rör mm.


Sitemap

Kundservice

Linjerna är öppna
Måndag-torsdag: 09.00-16.00
Fredag: 09.00-15.00

DANSKA: +45 7022 6856
SVENSKA: +46 0771-188 819
FINSKA: +358 44021 7071

Swim & Fun Scandinavia ApS


Administration och
kundservice

Ledreborg Allé 128K

DK-4000 Roskilde
Tlf.: +45 7022 6856
Mail: info@swim-fun.dk
CVR-nr. DK30530136

Kontorets öppettider:
Måndag - torsdag: 08.00-16.00
Fredag: 08.00-15.30
Lördag - söndag: stängt

Serviceverkstad och
returgods

Ledreborg Allé 128E
4000 RoskildeSwim & Fun kan følges på Facebook Swim & Fun er på Instagram Swim & Fun er på Linked In
trustpilot sf