Om klor och aktivt syre

Klor är det mest använda desinfektionsmedel
Klor rensar pool vattnet för både organiska och oorganiska stoff. Klor används därför i de flesta simhallar, eftersom det håller vattnet synligt rent och hygienisk på samma tid.

Man talar om fritt klor och bunden klor.
För att klor stannar kvar i vattnet efter att desinfektionseffekten har avtagits, kallar man det ”Bunden klor”. Når man talar om värdet av ”Fritt klor”, är det mängden av effektivt desinficerande klor i vattnet.

När du genomför en chockbehandling med klor, skal du vänta med att bada tills värdet av fri klor igen sjunkit till mellan 1-3 mg/liter. Tillsätts klor på kvällen, är vattnet klart till att bada i redan nästa morgon.

Så här fungerar Aktivt syre i OxyChock som desinfektionsmedel
Produkten OxyChock är ett granulat som avger syre (aktivt syre) vid upplösning i vatten. Det är den höga halten av syre som dödar bakterierna. Den försvinner snabbt från vattnet igen. Redan fyra timmar efter kan det knappt mätas i vattnet. Därför tillsätts det oftare jämfört med klor. Å andra sidan, kan du simma igen relativt snart efter tillsättning och chockbehandling.

Tillsammans med OxyChock (artikel 1784), rekommenderar vi att alltid använda Activator (artikel 1735), som avsevärt förlänger och ökar desinficeringseffekten av syre.

Även om du har valt en klorfri desinfektion, kan du med fördel genomföra en chockbehandling med klor var 14. dag.

Den klorfria desinfektionsmetoden är effektiv på kort sikt. Inom några veckor kan mikroorganismer och bakterier som klorfri vattenvårdsmedler, inte kan få has på, utveckla sig i vattnet. Särskilt under varma perioder, bör du därför desinficera vattnet noggrant var 14 dagar med en klorchockbehandling, såsom garanterat tar bort alla bakterier från pool vattnet. Aktivt Syre och Klor är kompatibelt - du får alltså blanda klor med aktivt syreprodukter. Vänta med att bada, tills klorlukten försvunnit, om du inte vill bada i vatten tillsatt klor.

Får jag använda vattnet i min trädgård efteråt?
Nej, ej heller om vattnet är desinficerat med aktivt syre. Även om produkter med aktivt syre är klorfritt, är de fortfarande bakteriedödande, och får därför inte användas till att vattna trädgården med. När du inte längre använder poolen, rekommenderar vi att du häller vattnet i huset kloak, så det kommer fram till reningsverket.

Klor produkter i koncentrerad form får inte hällas i kloaken, men måste lämnas i förpackningen som "farligt avfall" vid återvinningsstationen.

OBSERVERA
Oavsett vilken desinfektion form du väljer är det alltid viktigt att ta en dusch varje gång du går i poolen, så du skölja dig och din baddräkt fri från smuts, tvål och makeup. Läs mer om vår solduschar här.


Sitemap

Kundservice

Linjerna är öppna
Måndag-torsdag: 09.00-16.00
Fredag: 09.00-15.00

DANSKA: +45 7022 6856
SVENSKA: +46 0771-188 819
FINSKA: +358 44021 7071

Swim & Fun Scandinavia ApS


Administration och
kundservice

Ledreborg Allé 128K

DK-4000 Roskilde
Tlf.: +45 7022 6856
Mail: info@swim-fun.dk
CVR-nr. DK30530136

Kontorets öppettider:
Måndag - torsdag: 08.00-16.00
Fredag: 08.00-15.30
Lördag - söndag: stängt

Serviceverkstad och
returgods

Ledreborg Allé 128E
4000 RoskildeSwim & Fun kan følges på Facebook Swim & Fun er på Instagram Swim & Fun er på Linked In
trustpilot sf